CoffiaCafe naša vlajková loď

Otvorili sme pre vás novú kaviareň.

Pretože vám chceme naše kávy priniesť presne tak, ako ich pražiar zamýšlal.

VODA

Začíname úplne od začiatku. Najprv si pomocou reverznej osmózy pripravíme čistú H2O, ktorá neobsahuje žiadne ďalšie látky. Potom do nej automaticky primiešavame minerály, ktoré sú najvyššej možnej čistoty tak, aby sme dosiahli dokonalú vodu pre kávu. 

Technika

Používame najlepšiu možnú techniku na prípravu kávy. Od špičkových Mahlkoening mlynčekov EK43, E65GBW až po ikonický kávovar Victoria Arduino Black Eagle. Naše batch brews ladíme s modifikovaným Fetco XTS. 

Káva

V kaviarni môžete ochutnať všetky naše kávy, aj tie úplne najdrahšie. Niektoré kaviarne sa vyhýbajú drahším zrnám. V CoffiaCafe si môžete dať espresso pokojne aj z gejše. Je veľmi pravdepodobné, že tu narazíte na novinky, ktoré ešte nie sú nikde inde. Baristi dávajú pražiarovi feedback a spolu sa snažia z kávy vyťažiť to najlepšie. 

Špecialitky

Samozrejmosťou sú špecialitky, ako napr cascara a drinky z cascary, ale aj napr. Competition mlieko.

Jedlo

V CoffiaCafe ponúkame raňajkové a brunchové špeciality. Eggs benedict robí náš kuchár tak, že skoro ráno začína zo svojho cesta robiť english muffiny. Žiadne polotovary. Môžete ochutnávať domáce nátierky tak, ako ho to naučila jeho mama. Ale siahnuť môžete aj po čerstvo napečenej focaccii. Rád sa venuje aj sezónnej zelenine a ovociu. 

 

Kde 

Kaviareň vznikla ako unikátne prepojenie Bike Hubu a kaviarne. V budove Nového Apolla (Nivy) je umiestnený bike hub, kam môžete prísť na bicykli, dať si sprchu a potom prejsť do našej kaviarne. Vychutnať si vynikajúcu kávu a dať si k tomu napríklad benedikty. Kaviareň má v lete terasu vo vnútornom open air átriu ale vojsť sa dá aj priamo od ulice. Ak prídete na bicykli, kľudne si ho môžete odložiť do bikehubu. Ak prídete autom, tak priamo pred kaviarňou je bezplatné parkovanie na 30 minút. Ak sa chcete zdržať dlhšie, tak je možné parkovať na priľahlých rozľahlých parkoviskách bezplatne, alebo v podzemnom platenom parkovisku pod budovou Nového Apolla.

Od kedy do kedy

Kaviareň je otvorená od pondelka do piatka 8:00 až 16:00. Cez weekendy je otvorená na príležitostné workshopy, cuppingy alebo špeciálne eventy. 

Tešíme sa na vás. Čo je na mlynčeku si viete pozrieť aj na instagrame: @coffiacafe

 

 

Leave a comment

All comments are moderated before being published